maanantai 21. elokuuta 2017

Kolmoset korkattu

Käytiin ensimmäisissä kolmosten kisoissamme eilen Sastamalassa. Tuloksilla ei juhlittu ja treenattavaa riittää, mutta kokonaisuutena radoista jäi ihan hyvä fiilis ja kisainto kasvoi entisestään. Tiara on aloittelemassa lähiaikoina juoksujaan ja se näkyy myös radalla. Ihan uutena juttuna se on keksinyt pysähtyä puomin alasmenon yläosaan. Se teki sen ensimmäisen kerran torstaina Elinan treeneissä ja toisen kerran nyt sitten kisoissa. Huoh, nartut. Aluksi ajattelin, että kuoppaan ratojen videot kaikessa hiljaisuudessa, mutta sain taas muistuttaa itselleni muutamasta "pikku jutusta"; olen kilpaillut itse kolmosissa viimeksi vuosi sitten, Tiara on kokematon ja sillä on ikää alle 2 vuotta sekä opettelen ohjaamaan taas uutta koiraa - annan siis itselleni anteeksi tyhmät virheeni ja Tiaralle anteeksi sen hölmöilyn puomilla.

Ensimmäinen rata oli hyppäri. Päälimmäisenä radasta jäi mieleen se, että ensimmäinen tunne on yleensä oikea. Jos arvelee, ettei ehdi, niin ei kannata väkisin yrittää. Päätin kuitenkin väkisin yrittää kepeille ja sen johdosta Tiara juoksi täysillä ohi. Keppien loppupäässä taas Tiara jätti pari viimistä väliä pujottelematta, kun lähdin vasta lopussa irtoamaan kepeiltä. Keppien jälkeen omat suunnitelmat menivät täysin mönkään ja oma sijainti oli väärä, hylyksi se meni, mutta melkein loppuun saakka meno alkoi jopa näyttämään agilityltä. Lopun vielä ehdin kuitenkin sössimään, kun muutin kesken kaiken omia suunnitelmiani ja käänsin Tiaralle selkäni. Hups.


Toisella radalla löydettiin tosi hyvä rytmi ja kaikki sujui aina renkaalle asti hienosti. Rataantutustumisessa mä muistin, radalla se unohtui; renkaalla mun olisi pitänyt juosta niin kauan suoraan, että Tiara on suorittamassa rengasta. Aloin ennakoimaan liian aikaisin ja käännyin, jonka seurauksena Tiara hyppäsi renkaan välistä ja ehti suorittamaan seuraavan hypyn. Ollaan treenattu rengasta todella vähän, treenikerrat on laskettavissa yhden käden sormilla, eikä olla harjoiteltu siinä mitään käännöksiä. Uusittiin rengas ja päästiin jatkamaan rataa puomille saakka, johon keskeytin. Tiara jäi alastulon yläosaan seisomaan, joten kävin ottamassa koiran kainaloon ja poistuin radalta. Hitsi, että harmitti, meni niin hienosti.


Kolmannella radalla mä menin ja sössein meidän kepit... En luottanut Tiaraan, vaan menin sörkkimään keppien loppuun, jonka seurauksena Tiara kiersi viimeisen keppivälin. Uusittiin kepit ja taas tuli virhe samassa kohtaa, jonka jälkeen uusittiin vielä kerran - vihdoin onnistuneesti. Virheen jälkeen menee aina oma pakka sekaisin, myös tällä kertaa, mutta ihan hyvin Tiara ohjautui silti. Putki-puomi -erottelu oli oikea iso vitsi. Tiara ei mielestään osannut enää koko juttua, eikä ollut koskaan kuullutkaan moisesta. No, vähän sitä on treenattu, mutta sen vähän se on toiminut täydellisesti sekä treeneissä, että kisoissa, joten... Puomi sujui kuitenkin paremmin. Viimeinen askel jäi ottamatta, mutta katsoin sen läpi sormien (hyi mua..). Puomin jälkeen me oikaistiin maaliin A:n kautta - hieno juoksari tuli, vaikka ehdinkin Tiaran edelle, jee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua ja tästä johtuen kommenttisi ei tule heti näkyviin. Maltathan siis mielesi ja lähetät kommenttisi vain kerran.