torstai 10. elokuuta 2017

Kisakuu

Heinäkuu oli meillä hyvin työ- ja agilitypainotteinen. Tiaran kanssa ollaan käyty kolmet kisat viimeisen kuukauden sisällä ja lauantaina on taas seuraavat. Tampereella kisattiin 19. päivä kahden agiradan verran. Ensimmäiseltä radalta tehtiin vitonen keppien sisäänmenon kohdalta. Videolta huomaa, että mulla oli taas kiire kepeille, vaikka olisi pitänyt antaa Tiaran hakea ne itse. Sillä me kuitenkin päästiin palkinnoille tullen kolmansiksi. Toisella radalla tein pienen päänkäännön, johon Tiara reagoi ohittamalla hypyn ja pujahtamalla putkeen. Virheen jälkeen oma ohjaus alkoi kärsiä ja sen myötä myös Tiara meni hämilleen, eikä loppurata sujunut kovin hyvin. Tiara liikkui molemmilla radoilla hieman tahmeasti, mutta syy lienee siinä, että me kisataan ja treenataan lähes vallan tekonurmella ja hiekkakentällä tulee harvoin käytyä.Saman viikon lauantaina oltiin Raumalla Agipitsissä. Raumalla kisat sujuu tunnetusti aina hyvin ja niin myös tällä kertaa. Ensimmäiseltä radalta tehtiin vitonen minun typerän ja nolon virheen johdosta. Käänsin tuttuun tapaan takapuoleni koiralle ja Tiara tuli muurilta ohi. Vitosella tultiin toiseksi. Toisella radalla tehtiin LUVA-nolla, joka oli nyt toinen laatuaan. Nollalla irtosi myös kirkkaasti voitto, toiseksi tulleen tulos oli 12 ja sadasosia päälle. Moni mutisi kyseisen radan olleen hankala, sen tuomaroi Stefanie Semkat, mutta minusta rata oli todella kiva ja kerrankin radalla oli tekemistä. Takaakiertoja riitti ja ne on aina ollut mun koirien vahvuuksia.


Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna käytiin vielä Tampereella kisaamassa. Nyt, kun viimeinen nolla uupuu ja Tampereella tiesin, että nollan tekemällä voitetaan varmasti, vaikka muutkin tekisi nollan, niin paineet kasvoivat liian suuriksi ja tein molemmilla radoilla tyhmiä virheitä. Ensimmäisellä radalla en kertonut Tiaralle laukanvaihtoa ja näin ollen se ohitti putken ja toisella radalla lähetin sen hakemaan pimeää putkikulmaa, koska en luottanut koiraan tarpeeksi. Molemmat virheet poikivat vasta vitosen, mutta myöhemmin radan aikana sain kyllä hankittua sen hylynkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua ja tästä johtuen kommenttisi ei tule heti näkyviin. Maltathan siis mielesi ja lähetät kommenttisi vain kerran.