keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Paluu tauolta

Viime viikolla Tiaralle iski vatsatauti. Se aloitti torstai-perjantai välisenä yönä ripuloimisen, jota jatkui sunnuntaihin saakka. Taika selvisi parilla oksennuksella. Tiara oli koko ajan oma reipas itsensä ja juotin sitä säännöllisesti pieniä määriä. Muutamassa päivässä saatiin vatsa taas kuntoon. Nyt on ollut kuulemma tällä seudulla ärhäkkää vatsatautia liikkeellä, mutta koska Taika ei varsinaisesti missään vaiheessa sairastunut, en pidä mahdottomana sitä, että Tiara olisi syönyt jotain kadunvarrelta tai pellolta.

Tiaran treenitauko on ohitse ja viime viikon keskiviikkona palattiin taas treenien pariin. Tein maajoukkuekarsintojen finaalirataa silmällä pitäen hallille mahtuvan radan ja koska tila oli hyvin rajallinen, päätin lisätä keppien lähettyville vielä putken, johon tosin ei tainnut mennä kuin kerran tai pari koirat.
Aloitettiin Tiaran kanssa treeni lyhyellä keppitreenillä kokeillakseni millä mallilla meillä on takaaleikkaus kepeillä. Ohjasin kepeille avokulmasta, leikkasin takana ja irtosin sivuttain. Viimeksi kun treenattiin samaa, Tiara ei kestänyt sitä yhtään ja oma kärsivällisyys oli koetuksella. Tauko teki hyvää ja nyt ohjaukset meni ihan nappiin.

Tiaran puomi toimi ihan huisin hienosti, eikä edellisten treenien sähläyksestä ollut tietoakaan. Tuli heti alkuradasta huikea fiilis, kun puomi meni hyvällä vauhdilla ja pysähdys tuli oikeaan kohtaan. Puomin jälkeen yritin lähteä hypyltä ajoissa liikkeelle tarkoituksena tehdä suoralla putkella pakkovalssi. Yritys päättyi siihen, että Tiara oli mun rinnallani nopeammin kuin kuvittelin ja sain sen jotenkin menemään putkeen. Vaikka putkijarru oli puutteellinen, niin Tiara kääntyi hyvin ja haki hienosti kepeille. Kepeiltä olin tekemässä poispäinkäännöksen putkelle, mutta oma ajoitus epäonnistui. Toisella yrityksellä kokeilin lähettämistä putkelle ja se toimi paremmin, ehdin itse hyvin alta pois ja Tiara sai tilaa hakea kepeille. Poispäinkäännöskin saatiin toimimaan, vaikka matkaa oli putkelle ja Taika olisi hakenut ensimmäisen silmään osuneen hypyn, Tiara etsi kiltisti oikeaa estettä.

10-putken jälkeen pääsin taas kokeilemaan Tiaran kääntymistä, kun lähetin sen takaakierrolle 12-hypyllä. Oon niin ylpeä sen käännöksistä! Täytyy yrittää vahvistaa niitä mahdollisimman paljon, että ne myös pysyy hyvinä. Suoran putken jälkeen ehdin tekemään persjätön ja ohjaamaan muurin kuten halusinkin. Loppurata meni helpon tuntuisesti ja olin omiin ohjausvalintoihin tyytyväinen. Mitään ei tarvinnut hinkata montaa kertaa ja Tiara kulki kivasti.

Eräs koulutettavani sanoi, että tuolla keskellä (esteet 10-14) tapahtui jotain tosi hienoa ja pakko myöntää, että se myös tuntui tosi hyvältä. Luottamus Tiaraa kohtaan on vahvistunut ja vahvistuu koko ajan lisää. Me aletaan hiljalleen lähestyä tavoitetta tehdä sellaista agilityä kuin halutaan, ei sellaista mitä uskalletaan. Liikuin rohkeasti ja muistin pitää katseen koirassa.

Sunnuntaina käytiin Tiaran ja Taikan kanssa kentällä. Tiara pääsi treenaamaan juoksu-A:ta ja kaikki osumat olikin tosi hyviä, vaikka pohjalla oli taukoa. Taika pääsi tekemään muutaman kerran putkia ja se oli niin onnessaan ♥ Lämmittely- ja jäähdyttelylenkeillä Tiara kävi pulahtamassa ojassa viilentymässä ja leikkimässä, täytyisi sen kanssa mennä uimaan.


Eilen oltiin Ylöjärven koirakerhon iltakisoissa kisaamassa pari agirataa. Keli oli kehno, vettä tuli taivaan täydeltä ja lietolaisten ja temperelaisten kisahalleihin tottuneena vähän järkytyin hallista. Ensimmäinen rata meni vähän penkin alle. Tiara tuli puomilta läpi ja oma kilpailuhenki heräsi taas eloon, enkä lopettanut siihen, vaan jatkoin rataa. Koiran korvat oli hukassa ja se sooloili omiaan, eikä lähtenyt ohjauksiin. Tuntui, kuin olisin ohjannut täysin vierasta koiraa. Jälkeenpäin katsoin videolta muun muassa sen, että olin tehnyt persjätön hyvällä ajoituksella, mutta Tiara meni siitä huolimatta väärälle puolelle. Se pääasiassa keskittyi rähisemään mulle. Lopulta tehtiin kolmesti keinu, koska neiti lähti kahdella ensimmäisellä kerralla luvatta keinulta, ja pysähtyi vasta odota -käskyllä kolmannella kertaa, lopetin radan siihen.

Toinen rata meni jo paremmin. Radalle lähdettiin sillä asenteella, että mennään tekemään hyvät kontaktit ja ne myös tehtiin. Kepeillä Tiara jätti viimeiset välit pujottelematta, siitä tuli vitonen. Itse virhe harmitti, mutta toisaalta se tuli tarpeeseen, koska ilman virhettä en ehkä olisi malttanut vaatia kontakteja kunnolla. A oli kuin oppikirjoista. Osasin rytmittää sen hyvin ja Tiara otti osuman keskelle kontaktipintaa. Keinu meni hienosti ja puomi toimi täydellisesti. Kivi vierähti sydämeltä, mutta me ollaan edelleen kakkosissa ja se sotkee taas kisasuunnitelmia, mutta kaikki aikanaan :)


Simo ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua ja tästä johtuen kommenttisi ei tule heti näkyviin. Maltathan siis mielesi ja lähetät kommenttisi vain kerran.