keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Tuplanollavoitto

Viime perjantaina käytiin tekemässä Tiaran kanssa viimeistelytreeni seuramme kentällä, jossa alkuviikon kilpailutkin pidettiin. Oikeastaan kaikki sujui, mitä varten kentälle mentiinkin; keinu, A ja kepit oli hyviä. Puomia ei päästy treenaamaan, koska se oli huollossa. Sitä käytiin tekemässä vielä hallilla ja otettiin samalla pieni A-puomi -erottelutreeni. Tiara lähtee hyvin ohjauksiin ja sitä on ilo ohjata, kun ainakaan vielä se ei juurikaan sooloile omiaan, vaan tekee kuten pyydetään.


Eilen oltiin toisissa kilpailuissamme seuramme treenikentällä. Kilpailut tuomaroi Reetta Pirttikoski. Tarjolla oli kaksi agilityrataa, joille molemmille me osallistuttiin. Kontaktiesteet oli lainattu seuramme jäseneltä ja A-radalla huomasi heti alkuun, että Tiara ei erottanut puomia keinusta, kun alla oli Agimetin puomi. Se hidasteli, mutta pääasia on, että tuli puomin loppuun saakka ja pysähtyi alastulolle. A sujui hienosti ja keinukin oli ihan hyvä. Maaliin tultiin nollaradalla ja hidasteluista huolimatta voitettiin rata. Samalla saatiin ensimmäinen LUVA-nollamerkintä kisakirjaamme.


B-radalla keinu toimi taas hyvin ja kepit meni sujuvasti. A:n osuma oli aika olematon, mutta toisaalta väli seuraavalle esteelle oli pitkä, eikä pitkiä estevälejä A:lla olla vielä ehditty Tiaran kanssa harjoittelemaan. Jos olisin ollut fiksu, olisin tietysti voinut auttaa sitä laskemalla käden hetkeksi alas, mutta jälkiviisastelua... Joka tapauksessa se osui kontaktille, todella ylös, mutta osui kuitenkin. Puomi meni toisella radalla paljon paremmin, olin siihen oikein tyytyväinen. B-radasta tuli videolle vain kahdeksan viimeistä estettä, mutta näihin kahdeksaan sisältyi onneksi tärkeimmät kohdat eli A ja puomi. :) Myös toiselta radalta saatiin kisakirjaan täydennystä ja voitettiin. Etenemäkin parani 3,65m/s:ta neljään.

Puomin suorittaminen on tarkkaa työtä.
© Marjo Alander


Lähdöt toimi molemmilla radoilla ihan täydellisesti. Tiara ei ottanut häiriötä mistään, edes ihan selän takaa mennyt koira ei haitannut. Samoin puomilla ja keinulla Tiara odotti hienosti lupaa ja haki ihan oikeille paikoille. Siitä on tullut jo nyt oikeen näppärä koira ja sen kanssa on kiva kisata. Pikkuhiljaa ollaan edistytty myös rauhoittumisharjoituksissa, nyt jo sujui kisapaikalla paremmin kuin Raumalla viikkoa aikaisemmin. Ehkä ensi viikolla Tampereella sujuu vieläkin paremmin :)

Tiara & hänen palkintonsa. Kiitokseksi mukaanpääsystä Taika teurasti toisen leluista samantien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua ja tästä johtuen kommenttisi ei tule heti näkyviin. Maltathan siis mielesi ja lähetät kommenttisi vain kerran.